Αναστήλωσαν αυτό το μεσαιωνικό κάστρο στη Σπάρτη. Όταν δείτε το εσωτερικό του θα…

Αναστήλωσαν αυτό το μεσαιωνικό κάστρο στη Σπάρτη. Όταν δείτε το εσωτερικό του θα…

Το 1984, όταν ο Κώστας Ζουβέλος και η αρραβωνιαστικιά του είδαν ότι βρίσκεται προς πώληση ένα καταρρακομένος πύργο του 19ου αιώνα στη χερσόνησο της Μάνης, αποφάσισαν να το αγοράσουν και να επιλέξουν αργότερα τι να κάνουν με αυτό.

Οι οχυρωμένοι πύργοι είναι πανταχού παρόντες σε όλη τη Μάνη (Πελοπόννησος), όπου χτίστηκε ιστορία μικρών οικισμών .

Οι Μανιώτες δεν ήταν ποτέ υπό οθωμανική κατοχή όπως και η υπόλοιπη χώρα και βοήθησαν την Ελλάδα να κερδίσει την ανεξαρτησία της το 1832.

 

Μετά την εγκατάλειψη των πολέμων και των πύργων σε μεγάλους αριθμούς, καθώς οι κάτοικοι της χερσονήσου μετανάστευσαν στην Αθήνα.

Ο Ζουβέλος και η σύζυγός του Κασιανή Θεοδωρακάκου πέρασαν οκτώ χρόνια μετατρέποντας τον πύργο σε ξενώνα τριών δωματίων. Έτσι, με την πρόθεση να εξασφαλίσουν ότι το κτίριο ταιριάζει με το περιβάλλον, άλλαξαν το χρώμα κονιάματος τρεις φορές.

 

Για να δημιουργήσουν το κονίαμα, χρησιμοποίησαν μια παραδοσιακή τεχνική που ονομάζεται κουρασάνη, χρησιμοποιώντας ασβέστη, τοπικό χώμα, άμμο ποταμού, κεραμική σκόνη και μικρή ποσότητα τσιμέντου.

Εργάζοντας με το αρχικό αποτύπωμα του κτιρίου των 25 τετραγωνικών μέτρων ανά όροφο, το ζευγάρι έσπρωξε κουζίνα / λόμπι σε ένα και τρία υπνοδωμάτια στις άλλες, χρησιμοποιώντας χαρακτηριστικά εξοικονόμησης χώρου όπως ντους στο δωμάτιο, σκαλιστό κρεβάτι και μια φορητή κουζίνα. Δημιούργησαν επιπλέον χώρους για εξωτερικούς χώρους με ηλιόλουστη βεράντα, πισίνα υπερχείλισης και μεγάλο αίθριο με αναπαλαιωμένες ελιές 100 ετών.

Clicky News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *