Ένα μαγευτικό νησί με υπέροχα τιρκουάζ νερά μόλις 1 ώρα από την Αθήνα!

Σε απόσταση μόλις 1 ώρας από την Αθήνα βρίσκουμε ένα μαγευτικό νησί με υπέροχα τιρκουάζ νερά! Που βρίσκεται;

Αιγιλεία ή Στυρονήσι… Πρόκειται για μία ακατοίκητη νησίδα, η οποία βρίσκεται κοντά στα Νέα Στύρα Ευβοίας. Αν βρεθείτε στην Εύβοια, σας αποκαλύπτουμε 23 μυστικούς θησαυρούς της που πρέπει να ανακαλύψετε!

Το δρομολόγιο του ferry boat Αγία Μαρίνα – Νέα Στύρα περνάει πολύ κοντά από αυτό το μαγευτικό νησάκι, αλλά ο επιβάτης δεν μπορεί να δει την ομορφιά του παρά μόνο αν διαθέτει δικό του πλωτό μέσο. Στην δυτική πλευρά του υπάρχει σε κοντινή απόσταση μια βραχονησίδα, η οποία ονομάζεται “Άγιος Ανδρέας” και σ’ αυτό το σημείο σχηματίζονται αβαθή τιρκουάζ νερά μεταξύ των δύο νησιών.

Το νησί παρουσιάζει ενδιαφέρον και από ιστορική άποψη, καθώς εκεί αποβίβασαν οι Πέρσες τους αιχμαλώτους τους μετά την κατάληψη της Ερέτριας και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τον Μαραθώνα, όπου ακολούθησε η περίφημη μάχη.

«Αιγιλεία», κατά τον Ηρόδοτο, φέρεται να είναι η αρχαία ονοµασία της νήσου Στύρα, ενός ακατοίκητου νησιού στην είσοδο του Νοτίου Ευβοϊκού, παραγνωρισµένου από τους σύγχρονους αρχαιολόγους και ιστορικούς. Η σημερινή της ονομασία είναι νήσος Στύρα ή Στούρα ή Στουρονήσι ή Μεγαλόνησος. Ο Ηρόδοτος (την ονομάζει «νήσον Στυρέων») αναφέρει ότι εκεί άφησαν τους αιχμαλώτους τους ο Δάτις και ο Αρταφέρνης μετά την άλωση της Ερέτριας, πριν αποβιβαστούν στον Μαραθώνα.

Το νησί αυτό αναδύθηκε αναπάντεχα από τη λήθη του χρόνου, όταν στις βόρειες ακτές του ανακαλύφθηκε το έτος 2007, σε βάθος 46 µέτρων, ένα αρχαίο ναυάγιο φορτωµένο µε αµφορείς…

Απολαύστε μια πτήση πάνω από το μαγευτικό νησί, μέσα από το υπέροχο βίντεο του haanity:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *